Schrijf je in op de Guga-nieuwsbrief door
hieronder je emailadres in te vullen:

Guga - Biografie

Guga Baúl is een bewonderaar. Dat blijkt al uit zijn artiestennaam, die hij ontleend heeft aan twee van zijn idolen: Guga was de bijnaam van toptennisser Gustavo Kuerten; Baúl is dan weer een samentrekking van zijn echte naam (Bailleul) en voetballer Raúl. 

Guga’s eerste theatershow Maestroloog ging in november 2012 in première. De volledig uitverkochte premièreweek, met haltes in Antwerpen (Arenbergschouwburg), Aalst (CC De Werf), Oostende (Oostends Variététheater) en Roeselare (CC De Spil), werd gevolgd door een uitgebreide tournee met 60 nokvolle shows langs de Vlaamse culturele centra. De eerste jaargang van Maestroloog sloot Guga in schoonheid af in zijn thuisstad Oostende voor 2000 man in een tot aan het dak gevuld Kursaal.

Najaar 2013 en voorjaar 2014 verscheen Guga dan opnieuw in een 80-tal theaters voor de reprise van de theatershow Maestroloog, met op 14 en 15 mei de DVD-opnames. De allerallerlaatste show ‘Maestroloog’ - de dernière dus - stond trouwens opnieuw in Kursaal Oostende.

Maar je kent Guga ook van verschillende tv-programma's. In het najaar van 2012 kon je hem aan het werk zien in Sportstories, de sporttheatershow van Stef Wijnants. De presentator van Sportweekend loodste het publiek, samen met enkele columnisten (o.a. Michel Wuyts, Annelien Coorevits, Luc Alloo...) en comedians (o.a. Steven Mahieu, Guga Baúl…) door het belangrijkste en leukste beeldmateriaal van dat jaar. Sinds 26 augustus 2013 was Guga ook dagelijks op vtm zien in het programma Funnymals: filmpjes uit de wondere dierenwereld gedubd door Guga Baúl en zijn jeugdheld Chris Van den Durpel. Jawel, Vlaanderens bekendste stemartiesten - voor het eerst - samen de studio.

De doorbraak voor de maestroloog kwam er enkel vooral met Tegen De Sterren Op, het succesvolle parodieprogramma op vtm dat in 2010, 2011 en 2012 een Televisiester mocht ontvangen voor beste Humorprogramma. Het programma is ondertussen aan zijn zesde seizoen aan het werken. Guga kroop al in de huid van o.a. Vincent Kompany, Bartel Van Riet, Kris Peeters… 

En tot slot is er nog het nieuwste project van Guga: zijn live-band Radio Guga die in februari 2014 gelanceerd werd. Het concept rond Radio Guga houdt het midden tussen een coverband en een tributeband. Verwacht je aan een straffe live festivalband, maar uiteraard mét zangimitatie: Ozark Henry, Raymond Van het Groenewoud, Editors, Yevgueni, Bart Peeters, Passenger...,allemaal live én samen op één podium op de zomerfestivals en in de theaterzalen!

Guga was onder meer te zien in volgende tv-programma’s:

Tegen De Sterren Op (vtm)
Funnymals (vtm)
De Slimste Mens Ter Wereld (VIER)
Vermist (VIER)
Galaxy Park (ketnet)
Connie & Clyde (vtm)
Comedy for Life (Canvas)
Vrienden Van de Veire (Eén)
De Laatste Show (Eén)
Villa Vanthilt (Eén)
Vanthilt On Tour (Eén)
Reyers Laat (Canvas)
Spelen Met Uw Leven (Vier)
Superprestige (VIER)
Sean Late Night (Jim)
Café Corsari (Eén)
Vive Le Vélo (Eén)
Voor De Show (vtm)
Volt (Eén)
De Klas van Frieda (Eén)

Theatershow:
Maestroloog

Concerttour:
Radio Guga